zondag 13 november 2016

Op naar het volgende avontuur

Zoals de meesten waarschijnlijk al wel wisten, hebben wij een kleine twee maanden geleden een huisje gekocht, net buiten Murazzano (onder de begraafplaats). Er was al een voorlopig

CasaRea, Frazione Rea 5a in Murazzano
koopcontract, maar afgelopen vrijdag zijn we bij de notaris geweest en dat betekent dat het huisje nu echt van ons is. Voor de overdracht hebben we gebruik gemaakt van de notaris die we ook acht jaar geleden hadden bij de overdracht van ons huidige huis. Je zult het niet geloven, maar toen was het nog mogelijk een deel van het honorarium zwart te betalen. Nu was dat niet meer mogelijk. Zo zie je maar: ook in Italië wordt intussen 'alles' netjes geregeld. De notaris, een bijzonder prettige man overigens, heeft een prachtig kantoor. Wanneer je binnen komt word je ontvangen bij een mooie receptie en ook de rest van het kantoor is om door een ringetje te halen. Net als acht jaar geleden, had mijn blaas de behoefte om verlicht te worden van enige druk. In het toilet hing boven de spiegel van de wasbak, nog net als acht jaar geleden, geen mooie lamp, maar uit de muur kwamen een paar draden met daaraan een gloeilamp. Lekker hoe niet alles verandert.

De afgelopen zijn we druk bezig geweest met het maken van plannen. Wat te doen met het huisje? Eigenlijk waren we er vrij snel uit, na wat plak en knipwerk. We hebben besloten op de eerste verdieping de woonkamer en keuken te maken en op de begane vloer moet de slaapkamer en badkamer komen.

Aangezichten (nieuwe situatie)  


Normaal gesproken mag men een huis ca. 20% uitbreiden, maar aangezien het huis binnen een straal van 200 meter van de begraafplaats staat, mag dit in ons geval niet. In Italië zijn regeltjes genoeg. De vraag is altijd hoe hard is die regel of is er wellicht een ander regeltje dat een oplossing biedt. Natuurlijk willen wij het huisje een beetje uitbreiden, meer specifiek we willen er een groot balkon tegenaan zetten. Gelukkig mogen we dat gaan uitvoeren, niet omdat we een balkon mogen hebben, maar omdat er een overdekte parkeerplaats gecreëerd moet worden. Het resultaat is hetzelfde, dus helemaal goed.  

Eerste verdieping 

Tweede verdiepingDe komende twee weken gaan we nog even aan de slag in ons eigen huis, wat schilderwerk links en rechts. Als dat klaar is gaan we beginnen bij het nieuwe huisje. Eerst even op het terrein, de boel een beetje opschonen en kaal slaan en het huis leeghalen en opruimen. Daarna gaan we kijken wat we exact allemaal moeten gaan doen, in welke volgorde en wanneer we dat willen gaan doen. In ieder geval alles op z'n tijd. We gaan graag aan de slag in het huisje, maar we willen onszelf geen druk op leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten