zaterdag 17 juli 2010

Het lekkere stel aan de volksdans

Monique wil al een hele tijd graag dat we op dansles (stijldansen) gaan. Niet alleen omdat zij dat gewoon erg leuk vindt, maar ook omdat hier op alle dorpsfeesten wordt gestijldanst. Enige tijd geleden heeft Hermando zich dan eindelijk zo gek laten krijgen om mee te doen. Van deze dansles is nog niets terecht gekomen, maar we zijn afgelopen vrijdagavond wel naar een basiscursus volksdansen geweest (Occitaanse dans).

De avond werd georganiseerd door Bruno, één van de koorleden van Monique en hij had ons uitgenodigd om daaraan deel te nemen. Wie a zegt moet ook b zeggen, dus met frisse tegenzin ging Hermando mee naar Torre Mondovi, waar het 'spektakel' zich zou moeten gaan voltrekken.

Zoals alles in Italië begon ook dit evenement bijna een uur later als aangegeven, maar daar stoort niemend zich aan en ook ons gaat dat steeds beter af. Het geheel ging vervolgens niet heel soepeltjes van start, maar toen men eenmaal was begonnen was het al snel heel erg leuk. Er werden verchillende dansjes voorgedaan (zie filmpje) en na een korte instructie moesten we vervolgens zelf aan de bak. Het zal velen wellicht verbazen, maar het was erg leuk!

">

Geen opmerkingen:

Een reactie posten