zondag 10 juli 2011

Culinair arrangement Italië

'Housten we have a problem'. Met deze woorden kwam Monique twee weken geleden ons huis binnen. Een paar dagen later moesten onze eerste gasten voor het culinaire arrangement arriveren en nu was Monique er achter gekomen dat de trattoria's welke wij op het oog hadden
om onze gasten te verwennen precies die week hun deuren gingen sluiten. Met het culinaire arrangement willen wij onze gasten kennis laten maken met de Piëmontese keuken, meer specifiek met de regionale keuken uit de Langhe. Hiervoor hebben we een programma samengesteld waarbij men op de dag van aankomst bij ons dineert, zodat men die avond niet meer op pad hoeft en waarbij men in de rest van de week bijna dagelijks wordt getrakteerd op een zeer uitgebreide maaltijd bij verschillende restaurants en trattoria's in de omgeving. Het is dan natuurlijk wel zo handig dat de trattoria's en restaurants ook open zijn. Het bleek dat men er nog even tussenuit ging, voordat hun hoogseizoen zou gaan beginnen. Eén van de trattoria's, bij ons in het dorp had dat ook gewoon ineens besloten. Gelukkig voor ons hebben wij ons in de afgelopen jaren dat we hier in
Italië mogen zijn met hart en ziel gestort op het ontdekken van de lokale eetgelegenheden, dus we hadden voldoende alternatieven.

Fietsen en eten
Onze eerste gasten voor het culinaire arrangement zijn net twee dagen geleden vertrokken en de week is geweldig verlopen. We vonden het best spannend, want je weet natuurlijk nooit of wat je
bedacht hebt ook daadwerkelijk in de smaak valt. Het hele huis was overgenomen door een groep fietsers. Elke dag kwam er een plukje binnen en dinsdag kwam de zevende en laatste man bij de groep. Het was meteen duidelijk dat het niet zomaar fietsers waren, want het meegebrachte materiaal zag er allemaal zeer professioneel uit. Nee, aan het materiaal ging het niet liggen. De mannen bleken ook werkelijk getrainde fietsers te zijn en zij hebben elke dag lange tochten gemaakt. Ze waren zeer enthousiast over de regio en genoten zichtbaar van de prachtige omgeving. We kunnen gerust stellen dat het een geslaagde week was en dat het culinaire arrangement de eerste test met vlag en wimpel heeft doorstaan.


Het programma van het culinaire arrangement samengevat:

Bij aankomst diner bij Casavabene in de traditie van Piëmonte

3 keer uitgebreid uit eten bij trattoria's

1 keer uit eten bij de boer

1 keer pizza met voor- en nagerecht

1 keer wijnproeverij

1 keer grappa proeverij

7 keer ontbijt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen